Com podar branques grans en altura

8 de novembre de 2022

Podar un arbre pot semblar que no requereix de molta feina, però si ho fas malament corres el risc de danyar l'arbre. A més, les grans altures requereixen experiència i eines professionals per a poder fer el treball sense sofrir ni causar danys. A Heura Forestal estem acostumat a realitzar poda en altura, així que t'expliquem com podar branques d'arbre grans en altura.

Podar branques grans en altura és una activitat que pot ser perillosa i requereix de coneixements, a més d'equip. No obstant això, podar branques grans assegura un major creixement de l'arbre i espanta les plagues, per la qual cosa moltes vegades és una practica recomanable. Més encara quan veiem que la branca és massa gran i pot afectar l'entorn o a les persones.

És per això que sempre, abans d'iniciar el procés, hem de tenir en compte que els treballs d'altura poden ser perillosos si no es tenen els elements necessaris per a realitzar-los amb seguretat. Per això en aquesta entrada et comptem detalladament com podar branques grans en altura amb seguretat i eficàcia.

Beneficis de podar les branques grosses i grans

Com dèiem, hi ha diverses raons per les quals podar els arbres pot ser beneficiós. En primer lloc, la poda ajuda a controlar la grandària i la forma de l'arbre. Això és especialment útil si l'arbre està creixent de manera desordenada o si té branques que sobresurten massa. També pot ajudar a reduir el risc de danys causats per branques grans o pesades.

En segon lloc, la poda pot ajudar a millorar la salut de l'arbre. En eliminar les branques mortes o malaltes, es permet que l'arbre es concentri a produir més energia per a alimentar les parts sanes de l'arbre. Això pot ajudar a millorar la resistència de l'arbre a malalties i plagues.

En general, podar els arbres pot ser beneficiós tant per a la salut de l'arbre com per a la seva aparença. No obstant això, és important anar amb compte en podar els arbres, ja que podar de manera incorrecta pot danyar-los.

En què consisteix podar branques grans en altura?

La poda es defineix com l'acte de tallar i/o eliminar branques d'un arbre o arbust. Es realitza amb la finalitat de millorar l'aparença, el desenvolupament i la salut del planta. Sovint, també es duu a terme per a controlar la grandària i la forma d'un arbre o arbust. En aquest cas, ens referim al fet que la tala es duu a terme en altura. És a dir, a l'altura de la branca.

En aquests casos, es fa la tasca gràcies a un sistema de penjat que permet que l'operari faci la tasca al mateix nivell que la branca, fent-ho d'una forma controlada i segura, amb major precisió.

Com fer poda en altura de branques grosses

Per a podar un arbre gran i les seves branques en altura, és necessari tenir l'equip adequat i el coneixement mecànic del propi arbre. Abans de començar, ens assegurem que les eines estiguin esmolades i en bones condicions. De la mateixa manera, comprovem que els equips de subjecció en altura i amarrament de les branques són idònies per a l'estat que presenta les branques grans que hem de tallar.

Per a podar branques grans en altura, també és important tenir un pla de treball en ment, ja que podar un arbre gran pot ser una tasca perillosa. Hem de controlar la caiguda de la part tallada sense que provoqui danys. Però també, que no danyi a l'arbre i que no suposi riscos greus per al professional que fa la tasca.

  • Comencem per avaluar l'arbre i seleccionar les branques que necessiten ser podades.
  • Amb les eines preparades i l'equip de poda en altura, grimpem i ens assegurem a l'arbre.
  • Important anar amb compte en fer això, ja que les branques poden caure sobre la persona o danyar en caure si no es realitza un bon ancoratge.
  • De la mateixa manera, en tallar les branques, mai està de més assegurar-se de netejar l'àrea al voltant de l'arbre per a evitar danys a la vegetació circumdant.

Amb tot això, ens assegurem de com podar branques grans en altura, tenint en compte tant l'entorn, com l'arbre i el professional.

Convé podar els arbres?

La poda dels arbres és una tècnica que s'utilitza per a controlar el creixement i la forma dels arbres. També es pot usar per a reduir el risc de danys causats per les branques grans o pesades.

La poda es realitza generalment en la primavera, quan els arbres estan en plena activitat de creixement. No obstant això, també es poden podar en altres èpoques de l'any si és necessari. Especialment, si veiem que el seu estat actual ens és perillós o està impactant al seu voltant.

crossmenu